+31 (0)13 580 23 41 Contactgegevens
Voorop in online innovatie

Smart internet

   Ontdek
   erkende tradities
   Immaterieel
   erfgoed.nl
De erkende tradities van Nederland overzichtelijk online Immaterieelerfgoed.nl

Online nationale inventaris voor Immaterieel Cultureel Erfgoed

Tradities en rituelen gaan van generatie op generatie over. In veel culturen wordt er voor gezorgd dat de lang bestaande tradities en rituelen niet verloren gaan. Ook in Nederland wordt hier nu op een gehele unieke manier voor gezorgd.

Nederland heeft in 2012 als 144e land het UNESCO Verdrag ter bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed geratificeerd. Met de ondertekening verplicht Nederland zich als land om het immateriële erfgoed in kaart te brengen en de mensen / gemeenschappen te ondersteunen die het erfgoed in stand houden.

Het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE) is gevraagd de uitvoering van deze verplichtingen te gaan doen. Een belangrijk instrument in de uitvoering van de gestelde taken is de website. Die moet dienen als interactief platform ter ondersteuning van de taakstellingen uit de conventie.


Resultaten

  • Tradities en rituelen overzichtelijk
  • Mogelijkheid om zelf immaterieel erfgoed aan te dragen
  • Alle activiteiten van Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed binnen handbereik


Werkzaamheden

De afgelopen jaren heeft Prezent samen met het Nederlands Centrum voor Volkscultuur al verschillende projecten gerealiseerd. De bouw van de toenmalige NCV website in 2005 was het begin van de samenwerking. In de daarop volgende jaren heeft Prezent ook verschillende thema websites ontwikkeld zoals de websites voor het “Jaar van het Circus” en het “Jaar van de Tradities”. Maar ook volkscultuur.nl en traditie.nl zijn producten voortgekomen uit de samenwerking. Voor immaterieelerfgoed.nl heeft Prezent zowel het functioneel als het grafisch ontwerp verzorgd.

Het Prezent team

employeeemployeeemployeeemployeeemployeeemployee
case contact

Michel de Vree
Directeur/consultant

T +31 13 580 23 41
E