Aanpak en methodiek

Aanpak en methodiek

bekijk deze case

  • Home
  • /
  • Aanpak en methodiek

Technieken

Prezent Internet B.V. is specialist op het gebied van het ontwikkelen van grote, complexe internet applicaties. Wij hebben inmiddels ruim 14 jaar ervaring, en hierdoor zijn wij in staat om onze klanten van A tot Z te begeleiden. Onze websites en webapplicaties worden met de meest moderne en bewezen technieken ontwikkeld.

Wij maken gebruik van technieken die beschikbaar zijn binnen de opensource wereld. Aan de hand hiervan zijn wij in staat om in relatief korte tijd hoogwaardige (mobiele) applicaties te ontwikkelen. Bij de ontwikkeling van maatwerk softwareprojecten maken wij gebruik van het PHP Framework Symfony 2. Het content management systeem dat wij gebruiken bij de ontwikkeling van internetsites is meestal Drupal.

Onze methodiek

Meestal is bij aanvang van een opdracht nog niet 100% helder hoe een applicatie moet komen te werken of eruit moet komen te zien. In een dergelijk geval stellen wij voor om tijdens de ontwikkelingsmethode met Scrum te werken. Scrum biedt u de meeste flexibiliteit om gedurende het project aan te passen aan nieuwe inzichten. Hoewel u de functionaliteiten nauwkeurig omschreven heeft in het RFP en in de uitgewerkte wireframes, ontstaan er toch altijd nieuwe inzichten en blijken sommige zaken in de praktijk anders te zijn dan bedacht.

 

Wat is scrum?

Scrum is een flexibele manier om (software)producten te maken. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints, met een vaste lengte van 1 tot 4 weken, werkende (software) producten opleveren. Scrum is een term die afkomstig is uit de rugbysport. Bij een scrum probeert een team samen een doel te bereiken en de wedstrijd te winnen. Samenwerking is heel belangrijk en men moet snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden. Scrum heeft de flexibiliteit om met wijzigende eisen en wensen om te gaan. Scrum valt onder de Agile-softwareontwikkeling. Scrum is een raamwerk waarbinnen mensen complexe, adaptieve problemen adresseren en tegelijkertijd op een productieve en creatieve wijze producten van de hoogst mogelijk waarde leveren.

aanpak methodiek scrum